Karamelové broskve s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
3 lžíce cukr písek
10 dkg ovesné vločky
8 ks broskev
1 hrnek smetana na vaření
podle potřeby
cukr
citrónová šťáva
na ozdobu
šlehačka
karamelová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Broskve spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. V míse je trošku pocukrujeme, zakápneme citrónem a necháme uležet.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme vločky s pískovým cukrem a za stálého míchání je opražíme dorůžova.

  3. Opražené vločky nasypeme na broskve, zalijeme vlažnou smetanou. Když se smetana vsákne do vloček, rozdělíme porce do hlubších misek, přidáme kopeček šlehačky nebo kysané smetany a hotové broskve s ovesnými vločkami pocákáme karamelovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!