Karamelová roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 20 g kakao 140 g cukr moučka 100 g hladká mouka 2 lžíce horká voda náplň 130 g máslo 2 dl mléko 120 g cukr moučka 1 balíček karamelový pudinkový prášek na ozdobu 1 balíček tmavá čokoládová poleva na potření 1 sklenka meruňková zavařenina
Postup Karamelová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme 2 lžíce horké vody a vyšleháme do zhoustnutí. Lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Rychle upečeme v horké troubě. Upečený korpus překlopíme na navlhčenou utěrku, papír opatrně sloupneme a plát dvakrát pomocí utěrky stočíme a rozbalíme. Necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň: V části studeného mléka rozmícháme pudink, vlijeme jej do horkého mléka a za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout. Potom jej vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po částech přidáváme změklé máslo a vyšleháme do krému.
Korpus karamelové rolády naplníme, zatočíme, povrch potřeme meruňkovou zavařeninou a ozdobně nastříkáme rozpuštěnou čokoládovou polevou.