Karamelová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
20 g kakao
140 g cukr moučka
100 g hladká mouka
2 lžíce horká voda
náplň
130 g máslo
2 dl mléko
120 g cukr moučka
1 balíček karamelový pudinkový prášek
na ozdobu
1 balíček tmavá čokoládová poleva
na potření
1 sklenka meruňková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme 2 lžíce horké vody a vyšleháme do zhoustnutí. Lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Rychle upečeme v horké troubě. Upečený korpus překlopíme na navlhčenou utěrku, papír opatrně sloupneme a plát dvakrát pomocí utěrky stočíme a rozbalíme. Necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme náplň: V části studeného mléka rozmícháme pudink, vlijeme jej do horkého mléka a za stálého míchání povaříme. Necháme vychladnout. Potom jej vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po částech přidáváme změklé máslo a vyšleháme do krému.

  4. Korpus karamelové rolády naplníme, zatočíme, povrch potřeme meruňkovou zavařeninou a ozdobně nastříkáme rozpuštěnou čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!