Kapustový nákup s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
4 lžíce máslo
6 lžic strouhanka
1 ks kapusta
130 g tvrdý sýr
100 g měkký salám
1 konzerva selské maso ve vlastní šťávě
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Konzervu otevřeme a oddělíme tuk.

  2. Vnější listy kapusty oddělíme a uvaříme je v osolené vodě do měkka.

  3. Nákypovou formu vymastíme troškou tuku z konzervy, vysypeme strouhankou a vyložíme okapanými kapustovými listy.

  4. Zbytek kapusty jemně usekáme, promícháme s masem z konzervy, vejci, přidáme mléko, 4 lžíce strouhanky, 100 g tvrdého strouhaného sýra, salám nakrájený na kostičky a dobře promícháme.

  5. Troubu předehřejeme na 220 °C.

  6. Do připravené formy dáme polovinu kapustové směsi, poklademe kapustovými listy a doplníme zbytkem směsi. Vršek pokapeme rozehřátým tukem z konzervy a zapečeme.

  7. Před dopečením posypeme kapustový nákup s masem 30 g strouhaného sýra a když se rozpustí, můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!