Kapustové masové závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hlávka kapusta
1 lžička máslo na vymazání
podle chuti
sůl
mletý pepř
náplň
1 ks vejce
4 lžíce vařená rýže
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
uzené nebo slanina
250 g hovězí maso na umletí
250 g vepřové maso na umletí
omáčka
1 kelímek kysaná smetana
1 lžička polohrubá mouka
250 ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Umeleme si maso. Ideálem je, když víte, co do pokrmu vlastně dáváte. Máte-li navíc trochu uzeného nebo hezké slaniny, přidejte trošku, pokrmu to vyloženě prospěje.

  2. Maso dáme do mísy a osolíme, přidáme muškátový oříšek (nebuďte líní, celý oříšek čerstvě nastrouhaný opravdu dělá divy), rýži, vejce a dle chuti opepříme. Dobře promícháme a dáme do ledničky chvilku odležet. Také zapneme troubu na cca 180 °C.

  3. Mezitím si připravíme kapustu. Obereme a omyjeme listy, spaříme je horkou vodou. Žebra listů hezky potlučeme paličkou na maso, aby se přes žebra nelámala.

  4. Připravené kapustové listy naplníme masovou směsí, ovážeme nití a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Podlijeme zakysanou smetanou smíchanou s polévkou, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alespoň alobalem a dáme na cca 1/2 hodiny péci.

  5. Upečené kapustové závitky vyjmeme, do omáčky po nich necháme zasmahnout trošku mouky na omáčku a podáváme. Já podávám kapustové masové závitky se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!