Kapustové masové závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hlávka kapusta 1 lžička máslo na vymazání podle chuti sůl mletý pepř náplň 1 ks vejce 4 lžíce vařená rýže 1 špetka strouhaný muškátový oříšek uzené nebo slanina 250 g hovězí maso na umletí 250 g vepřové maso na umletí omáčka 1 kelímek kysaná smetana 1 lžička polohrubá mouka 250 ml hovězí vývar
Postup Kapustové masové závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Umeleme si maso. Ideálem je, když víte, co do pokrmu vlastně dáváte. Máte-li navíc trochu uzeného nebo hezké slaniny, přidejte trošku, pokrmu to vyloženě prospěje.
Maso dáme do mísy a osolíme, přidáme muškátový oříšek (nebuďte líní, celý oříšek čerstvě nastrouhaný opravdu dělá divy), rýži, vejce a dle chuti opepříme. Dobře promícháme a dáme do ledničky chvilku odležet. Také zapneme troubu na cca 180 °C.
Mezitím si připravíme kapustu. Obereme a omyjeme listy, spaříme je horkou vodou. Žebra listů hezky potlučeme paličkou na maso, aby se přes žebra nelámala.
Připravené kapustové listy naplníme masovou směsí, ovážeme nití a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Podlijeme zakysanou smetanou smíchanou s polévkou, přiklopíme druhým pekáčkem nebo alespoň alobalem a dáme na cca 1/2 hodiny péci.
Upečené kapustové závitky vyjmeme, do omáčky po nich necháme zasmahnout trošku mouky na omáčku a podáváme. Já podávám kapustové masové závitky se šťouchanými brambory.