Kapustová sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
2 stroužky česnek
1 ks vejce
1 ks kapusta
200 g vepřová plec
200 g přední hovězí maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
na potření
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a dáme do vařící osolené vody. Kapustu uvaříme do poloměkka. Vyjmeme ji necháme okapat a částečně vychladnout. Hovězí a vepřové maso nakrájíme, pomeleme na strojku a dáme do mísy.

  2. Na masovém strojku pomeleme také kapustu spolu s cibulí, česnekem, slaninou a přidáme k masu. Promícháme s vejcem, ochutíme rozemnutou majoránkou a mletým pepřem, osolíme a dobře promícháme. Mokrými rukami vytvarujeme šišku, potřeme ji olejem nebo rozpuštěným sádlem a dáme do vymaštěného pekáče. Kapustovou sekanou vložíme do vyhřáté trouby. Po krátkém zapečení mírně podlijeme. Během pečení podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme vypečenou šťávou.

  3. Pokud se rozhodneme připravit kapustové karbanátky, pak z této hmoty tvarujeme přiměřeně široké a vysoké bochánky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných a mírně osolených vejcích a ve strouhance. Karbanátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo rozpáleného sádla po obou stranách dozlatova.

  4. Kapustovou sekanou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!