Kapustová psaníčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 lžíce ocet
1 ks cibule
500 g kapusta
1 dl masový vývar
3-4 lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, odstraníme svrchní listy a odebereme 4 - 5 listů, které budeme plnit. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu se lžící octa. Do vroucí vody vložíme listy a necháme je 2 - 3 minut vařit. Pak je vyndáme a ihned zchladíme ve studené vodě. Studené listy necháme okapat.

  2. Zbytek kapusty nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme na drobné kostičky.

  3. Na suché pánvi je pomalu necháme téměř vyškvařit. Pak přidáme cibuli a nasekanou kapustu. Vše necháme asi 7 - 10 minut dusit. Dušenou směs necháme vychladit a rozdělíme na 4 - 5 dílů podle počtu odložených listů.

  4. Z odložených kapustových listů opatrně odstraníme silná žebra. Každý list naplníme dílem směsi a zabalíme jej jako psaníčko. List lehce ovážeme kuchyňskou nití.

  5. V kastrolu rozehřejeme olej a kapustová psaníčka z obou stran zprudka opečeme. Pak je zalijeme vývarem a pod pokličkou 15 minut na malém ohni dodusíme.

  6. Měkká kapustová psaníčka podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!