Kapr z Prajzské recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
1 lžíce rozinky
0 ks citron
1 ks kapr
1 lžíce mandle
1 plechovka ananasový kompot
1 lžíce koření na ryby
0 balíčků staročeské koření
2 lžíce směs oříšků
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra stáhneme z kůže, naporcujeme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Každou porci ochutíme kořením na ryby a staročeským kořením. Porce kapra necháme odležet 24 hodin v chladničce.

  2. Kapra vyrovnáme do pekáče, poklademe plátky z celého másla, posypeme lžící rozinek, směsí oříšků (pistáciové, lískové a kešu - dohromady tak 2 lžíce), sekanými mandlemi a nakonec navrstvíme scezenými kompotovanými kostičkami ananasu. Mírně podlijeme vodou nebo bílým vínem (asi 1 dl).

  3. Pekáč přikryjeme a pečeme 20 minut, potom kapra dopečeme bez poklice, trvá to asi 15 minut.

  4. Kapra z Prajzské podáváme se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší, dobrý je i s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!