Kapr v sýrovém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
600 g kapr
těstíčko
sůl
1 ks vejce
1 lžíce petrželka
120 g sýr
200 ml bílé víno
50 g hladká mouka
na ozdobu
citron
na obalení
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Kapra očistíme a nakrájíme na podkovy, které potřeme česnekem. Poté porce uložíme do chladničky na hodinu rozležet.

  2. Mouku smícháme s vínem, vajíčkem, najemno nastrouhaným sýrem, nadrobno nasekanou petrželkou a solí. Umícháme hladké těstíčko. Porce kapra tence obalíme moukou a poté důkladně obalíme v těstíčku.

  3. Rozpálíme vyšší vrstvu oleje a připravené porce kapra osmažíme. Zpočátku smažíme prudce, poté plamen ztlumíme a rybu dosmažíme po obou stranách asi 8 - 10 minut dozlatova.

  4. Osmažené porce kapra na talíři ozdobíme plátky citronu. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem. Jako přílohu doporučuji nové vařené brambory s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!