Kapr v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
100 g šunka
4 lžíce kečup
4 porce kapr
8 ks žampiony
70 ml červené víno
2 lžíce worcesterská omáčka
mletý černý pepř
na ozdobu
4 plátky citron

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na nudličky.

  2. Polovinu másle rozehřejeme a zprudka na něm osmahneme žampiony a šunku. Přidáme víno, kečup, worcesterskou omáčku a podle chuti opepříme. Vše necháme provařit.

  3. Porce kapra podle potřeby očistíme a osolíme. Při solení bereme v potaz to, že slaná bude směs s houbami.

  4. Z alobalu vytvoříme čtverce, které potřeme olejem. Na ně rozložíme porce kapra a rozdělíme na ně připravenou směs. Nakonec vše poklademe vločkami zbylého másla. Vše pečlivě zabalíme, aby šťáva nevytekla.

  5. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.

  6. Na talíři ozdobíme plátky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!