Kapr se šalvějí a vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kapr
šalvěj
3 lžíce bílé víno
podle chuti
sůl
1 lžička mletý zázvor
na obalení
100 g hladká mouka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a vykostíme. Pak maso nakrájíme na proužky. Šalvěj očistíme, nasekáme a přidáme ke kaprovi spolu se zázvorem. Opatrně promícháme.

  2. Mouku smícháme se sladkou paprikou a proužky kapra v ní obalíme. Obaleného kapra smažíme v rozpáleném oleji.

  3. Po osmažení přidáme do oleje trochu vodu, bílé víno a rozmícháme.

  4. Kapra se šalvějí rozdělíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou. Kapra se šalvějí a vínem ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!