Kapr schovaný pod peřinkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
400 g eidam
1 plechovka sterilovaná kukuřice
koření na ryby
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené porce kapra posypeme kořením na ryby a poskládáme na dno pekáčku vedle sebe a trochu podlijeme olejem.

  2. Kapra zasypeme okapanou kukuřicí (spíše větší vrstva) a dáme do vyhřáté trouby. Krátce před dopečením posypeme silnou vrstvou strouhaného sýra a dáme ještě do trouby rozpéct - tentokrát už bez horního dílu pekáče. Stačí jen malou chvilku, aby se sýr roztavil. Anebo můžeme nechat delší chvíli, to nám pak sýr lehce zhnědne a udělá krustičku.

  3. Kapra schovaného pod peřinkou podáváme s vařenými brambory nebo jen s pečivem.

  4. Na recept můžeme použít porce jakékoli jiné ryby, klidně i filé. Sterilovanou kukuřici lze nahradit sáčkem kukuřice mražené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!