Kapr podle švagra Miloše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
125 g máslo
2 ks cibule
2 ks rajče
0 ks citron
1 ks kapr
2 lžíce čerstvá petrželka
5 ks slovenská paprika
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na podkovy, pokapeme citronem a ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Cibuli, česnek, rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Do pekáče dáme kolečka cibule, česneku, rajčat a paprik. Na zeleninu urovnáme porce ryby a podle chuti zakápneme olejem nebo poklademe plátky másla.

  3. Kapra upečeme v předehřáté troubě.

  4. Kapra podle švagra Miloše posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými brambory nebo s pečivem. Tento kapr nám chutná s chlebem i za studena, pokud je dělaný na oleji. Na másle je lepší teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!