Kapr podle Daniely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
1 ks kapr
10 lžic olej na smažení
25 dkg anglická slanina nebo uzený bůček
0.5 kg houby naložené v octě
10 lžic worchestr
2 lžíce česneková pasta 70%
na obalení
10 lžic hladká mouka
podle chuti
1 lžička mletý černý pepř
podle potřeby
olej na fritování

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a naporcujeme na polopodkovy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

  2. Kapří polopodkovy obalené v mouce osmahneme ve fritovacím hrnci. Klademe do suchého pekáčku.

  3. Na oleji osmažíme cibuli, jen tak než začne zlátnout, přidáme na kostky nakrájenou slaninu a nakonec kyselé houby i s nálevem (čím starší, tím lepší), většinou rosolovatým. Lehce orestujeme. Dochutíme česnekovou pastou, kterou nešetříme, stejně tak worcestrem a trochou mletého pepře. Než vše navrstvíme na osmahlé kousky kapra, dostatečně ho pokapeme worchestrem. Asi tak jedna lžička na jeden dílek masa. Vše pak necháme asi tak půl hodiny zapékat v troubě na cca 150 °C.

  4. Kapra podle Daniely doporučuji podávat jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!