Kapr po Švýcarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 porce kapr
olej na smažení
podle chuti
sůl
máslo
citronová šťáva
mletý černý pepř
těstíčko
3 ks žloutek
1 dl zakysaná smetana
na obalení
100 g sýr
hladká mouka
Postup Kapr po Švýcarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Porce pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát.
Zatím si nastrouháme sýr. Smetanu rozšleháme se žloutky. Podle chuti můžeme přidat trochu bílého vína.
V pánvi si rozpálíme olej. Uleženého kapra osolíme, obalíme v mouce, smetaně a v sýru. Obaleného kapra ihned zprudka smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Opečené porce kapra po Švýcarsku opepříme, rozložíme do zapékací misky, pokapeme máslem a rychle je dopečeme doměkka.
Kapra po Švýcarsku podáváme s brambory.