Kapr po Švýcarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
olej na smažení
podle chuti
sůl
máslo
citronová šťáva
mletý černý pepř
těstíčko
3 ks žloutek
1 dl zakysaná smetana
na obalení
100 g sýr
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Porce pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli stát.

  2. Zatím si nastrouháme sýr. Smetanu rozšleháme se žloutky. Podle chuti můžeme přidat trochu bílého vína.

  3. V pánvi si rozpálíme olej. Uleženého kapra osolíme, obalíme v mouce, smetaně a v sýru. Obaleného kapra ihned zprudka smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.

  4. Opečené porce kapra po Švýcarsku opepříme, rozložíme do zapékací misky, pokapeme máslem a rychle je dopečeme doměkka.

  5. Kapra po Švýcarsku podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!