Kapr po cikánsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 2 stroužky česnek 100 g cibule 3 lžíce kečup 100 g žampiony 100 ml červené víno 3 ks paprika (zelená) podle potřeby olej podle chuti sůl 4 porce kapr mletý černý pepř na obalení hladká mouka
Postup Kapr po cikánsku recept
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji opečeme v troubě dorůžova.
Cibule a papriky očistíme. Papriky zbavíme blanek, jádřince a nakrájíme je na nudličky. Cibuli nasekáme najemno. Žampiony a česnek oloupeme. Česnek utřeme a žampiony nakrájíme na plátky.
Mezitím si v hrnci na oleji zpěníme posekanou cibuli, přidáme k ní nudličky papriky a vše krátce podusíme. Potom přidáme plátky žampionů, utřený česnek, kečup a červené víno. Podle chuti přisolíme a znovu krátce podusíme.
Na talíř rozložíme porce kapra a přelijeme připravenou omáčkou. Výborně chutná s vařeným bramborem.