Kapr po cikánsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 stroužky česnek
100 g cibule
3 lžíce kečup
100 g žampiony
100 ml červené víno
3 ks paprika (zelená)
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
4 porce kapr
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozehřátém oleji opečeme v troubě dorůžova.

  2. Cibule a papriky očistíme. Papriky zbavíme blanek, jádřince a nakrájíme je na nudličky. Cibuli nasekáme najemno. Žampiony a česnek oloupeme. Česnek utřeme a žampiony nakrájíme na plátky.

  3. Mezitím si v hrnci na oleji zpěníme posekanou cibuli, přidáme k ní nudličky papriky a vše krátce podusíme. Potom přidáme plátky žampionů, utřený česnek, kečup a červené víno. Podle chuti přisolíme a znovu krátce podusíme.

  4. Na talíř rozložíme porce kapra a přelijeme připravenou omáčkou. Výborně chutná s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!