Kapr na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 ks kapr
100 g žampiony
1 lžíce olivový olej
2-3 lžíce hladká mouka
2-3 lžíce citronová šťáva
2 dl smetana ke šlehání
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme pod studenou vodou. Naporcujeme jen na podkovy nebo jej vykostíme a připravíme filety. Můžeme jej nechat v celku, ale naporcovaný je lepší. Kapra jemně pokapeme citrovou šťávou a osolíme.

  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  3. V pekáčku rozehřejeme lžíci oleje a slaninu na něm necháme vyškvařit. Vložíme porce kapra, přidáme žampiony a vše zaprášíme moukou. Směs vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Během pečení jej postupně přeléváme smetanou.

  4. Upečeného kapra na smetaně ihned podáváme. Nejlepší jsou vařené brambory. Zdobíme sekanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!