Kapr na slanině a česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
3-4 stroužky česnek
30-40 g máslo
2 ks cibule
1 ks citron
1000 g kapr
2 dl bílé víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá petržeka
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra dobře očistíme, omyjeme a naporcujeme, budeme potřebovat 1 kg čisté váhy. Kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu 2 hodiny odležet.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném ohni ji vyškvaříme, kostičky vyškvařené slaniny vyjmeme. Na zbylém tuku, ke kterému přidáme máslo, osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dohněda.

  3. Kapří maso osolíme, potřeme prolisovaným česnekem se solí, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kapra po obou stranách osmahneme na připravené cibulce. Podlijeme bílým suchým vínem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Během dušení kapří maso občas obrátíme. Nakonec kapra na slanině a česneku posypeme nasekanou petrželkou.

  4. Kapra na slanině a česneku podáváme s bramborovou kaší a na talíři přeléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!