Kapr na sardeli se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 4 lžíce petrželka 1 ks cibule 1 ks citron 800 g kapr 200 g žampiony 200 ml červené víno mletý pepř 100 g hladká mouka 50 g sardelové máslo
Postup Kapr na sardeli se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujeme, jednotlivé dílky opláchneme, osušíme a ochutíme solí i pepřem. Poté jednotlivé porce obalíme v mouce a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
Pak přilijeme větší polovinu vína, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, sardelové máslo a na kostičky nakrájenou oloupanou cibuli a jemně nastrouhaný česnek. Okořeníme pepřem a pomalu, za občasného promíchání, dusíme.
Když je kapr skoro měkký, přelijeme jej zbylým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a dodusíme doměkka.
Kapra na sardeli se žampiony ozdobíme sekanou petrželkou a podáváme s opečenými brambory a zeleninovou oblohou.