Kapr na sardeli se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
4 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 ks citron
800 g kapr
200 g žampiony
200 ml červené víno
mletý pepř
100 g hladká mouka
50 g sardelové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme, jednotlivé dílky opláchneme, osušíme a ochutíme solí i pepřem. Poté jednotlivé porce obalíme v mouce a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.

  2. Pak přilijeme větší polovinu vína, přidáme na plátky nakrájené očištěné žampiony, sardelové máslo a na kostičky nakrájenou oloupanou cibuli a jemně nastrouhaný česnek. Okořeníme pepřem a pomalu, za občasného promíchání, dusíme.

  3. Když je kapr skoro měkký, přelijeme jej zbylým vínem, zastříkneme citronovou šťávou a dodusíme doměkka.

  4. Kapra na sardeli se žampiony ozdobíme sekanou petrželkou a podáváme s opečenými brambory a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!