Kakaové piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
6 ks vejce
60 g kakao
150 g polohrubá mouka
1 lžíce studená voda
krém
120 g máslo
1 lžíce rum
1 lžíce solamyl
1 lžíce kakao
120 ml mléko
30 g cukr moučka
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem do pěny a postupně přidáváme mouku, vodu, kakao a sníh z bílků.

  2. Těstem naplníme cukrářský sáček s hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme stejně velké piškoty.

  3. Piškoty pečeme ve středně vyhřáté troubě. Doba pečení je závislá na teplotě, doporučuji nejprve vyzkoušet.

  4. Mezitím z mléka, hladké mouky a solamylu za stálého míchání uvaříme hladkou kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přidáme cukr, kakao, rum a poté smícháme s vychladlou hmotou.

  5. Piškoty po vychladnutí slepujeme připraveným krémem. Pokud chcete, můžete si na jeden dílek pomocí tmavé čokolády přilepit zlaté či stříbrné zdobeni, případně ozdobit bílou čokoládou.

  6. Kakaové piškoty podáváme jako jemné cukroví na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!