Kakaové perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce kakao
6 lžic med
250 g cukr moučka
600 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku
1 lžička perníkové koření
na potření
3 ks bílek

Postup přípravy receptu

  1. Na desce důkladně promícháme hladkou mouku, prášek do perníku, cukr moučka, perníkové koření, kakao, změklé máslo, med a vejce. Vzniklé hladké těsto na perníčky necháme hodinu odpočívat v lednici.

  2. Těsto poté vyválíme na 3 až 5 mm silný plát a vykrajujeme tvořítkem obrazce.

  3. Perníčky pečeme asi 5 až 7 minut na 150 - 175 °C. Ještě teplé cukroví potíráme rozšlehaným bílkem.

  4. Kakaové perníčky podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!