Kachna s medem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
- - tymián
1 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks kachna
- - zázvor
- - pepř mletý
- - šťáva citronová
- - omáčka sójová
250 ml víno červené
250 ml vývar zeleninový

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu potřeme směsí z tymiánu, zázvoru, sójové omáčky, pepře. Do kachny dáme trochu tymiánu, nasekanou cibuli, mrkev, pórek s vínem, vývarem a snítkami tymiánu vložíme i s kachnou do pekáče a přiklopíme. Pečeme asi 60 minut a otočíme. Dvě lžíce vypečené šťávy smícháme s medem, touto směsí potřeme kachnu a bez přikrytí pečeme 40 minut. Brokolici uvaříme ve slané vodě. Scezenou vypečenou šťávu bez tuku vaříme s višněmi asi 10 minut, ochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, pepřem a rozmíchaným solamylem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!