Kachna podle gusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks kachna
mletý pepř
200 g drůbeží játra
podle chuti
5 dkg slanina
1-2 ks cibule
podle potřeby
bílek

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Játra očistíme.

  2. Na pánvi rozpustíme slaninu. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme játra a společně orestujeme. Směs osolíme a opepříme. Pak směs spojíme s bílky. Touto nádivkou naplníme kachnu pod kůží.

  3. Kachnu vložíme do pekáče a v předehřáté troubě ji pečeme dozlatova. Podle potřeby ji přeléváme a podléváme.

  4. Kachnu podle gusta obkládáme bramborovými knedlíky a zelím. Kachnu podáváme nejlépe teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!