Kachna bez práce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžička kmín
1 ks kachna

Postup přípravy receptu

  1. Celou kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Kachnu položíme prsíčky vzhůru do suchého pekáče. Musí být buď kovový nebo skleněný a mít víko.

  2. Pekáč uzavřeme a vložíme do normální trouby, ne horkovzdušné! Teplotu nařídíme na 120 °C a kachnu pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.

  3. Kachnu bez práce podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!