Jogurtový korpus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g olej
4 ks vejce
1 ks citron
300 g cukr moučka
200 g hladká mouka
150 g bílý jogurt
1 lžička kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme plech nebo formu (vyzkoušeno na formě asi 5 cm vysoké), vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. V míse promícháme vejce s cukrem, přidáme hladkou mouku, olej, bílý jogurt, nastrouhanou citronovou kůru, prášek do pečiva a pořádně vyšleháme.

  2. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme do trouby. Jogurtový korpus pečeme na 150 °C asi 50 minut. Dbejte na to, aby se trouba po celou dobu pečení neotevírala, mohlo by se stát, že korpus nevyběhne.

  3. Jogurtový korpus má všestranné použití jako jakýkoli jiný korpus, dobře se krájí a tvaruje, přitom dobře drží a lehce se spojuje džemem i medem. Korpus je výborný pro výrobu dortů extrémních tvarů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!