Jogurtový dezert s rybízem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g cukr
1 kelímek smetana
1 hrst piškoty
500 g rybíz
2 kelímky bílý jogurt
2 kelímky smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mražený nebo čerstvý rybíz povaříme s cukrem a necháme vychladnout, poté rozmixujeme s bílým jogurtem, můžeme přidat i sladkou nebo zakysanou smetanu

  2. Takto připravenou směs nalijeme do půlky sklenic, na jejichž dno můžeme přidat piškoty. Druhou polovinu sklenic vystříkáme připravenou šlehačkou, kterou na vrchu přelijeme zbytkem rybízové směsi s cukrem

  3. Jogurtový dezert s rybízem nadchne všechny milovníky tohoto bobulovitého ovoce, je lahodný a velmi osvěžující.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!