Jogurtové langoše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 dl mléko
20 g droždí
500 g hladká mouka
0.5 kelímku bílý jogurt
0.5 lžičky jedlá soda

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy vlažného mléka a špetky soli uděláme kvásek, který necháme v míse krátce vzejít. Přidáme mléko a jogurt. Postupně vmícháme mouku a jedlou sodu a vypracujeme těsto, které ještě mírně osolíme.

  2. Necháme vykynout pod utěrkou na teplém místě.

  3. Z těsta tvoříme tenké placky, které postupně vkládáme do fritovacího hrnce nastaveného na 175°C. Fritujeme asi 4 minuty.

  4. Hotové langoše potřeme trochou vody s rozetřeným česnekem, posypeme strouhaným sýrem. Kromě sýru můžeme langoš posypat i strouhaným salámem. Nakonec zakapeme kečupem nebo tatarkou. Můžeme potírat také marmeládou. Prostě komu co chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!