Jogurtová polévka s cizrnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4-6 stroužků česnek
sůl
1 lžička máslo
1 ks brambory
1 ks cibule
100 g cizrna
olivový olej
zeleninový vývar
1 hrst petrželová nať
mletý černý pepř
250 - 300 ml bílý smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu. Měkkou cizrnu slijeme a necháme okapat. Česnek a cibuli oloupeme a usekáme nahrubo. Oloupanou syrovou bramboru nakrájíme na kostky. Petrželku jemně usekáme

  2. Do zahřátého oleje přidáme máslo, vložíme cibuli a česnek a vše necháme za stálého míchání zesklovatět. Potom vmícháme nakrájenou bramboru a směs orestujeme dozlatova. Vše ochutíme solí, pepřem zasypeme petrželkou, podlijeme vývarem a zakryté vaříme, dokud brambory nezměknou

  3. Potom do polévky vložíme uvařenou cizrnu a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec metličkou posupně zašleháme bílý jogurt. Polévku podle potřeby zahřejeme, ale již nevaříme

  4. Jogurtovou polévku s cizrnou podáváme s česnekovými krutony nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!