Jitrnicová smaženice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 ks jablko sádlo 4 ks jitrnice 2 ks menší cibule 20 dkg tvrdý sýr podle chuti sůl majoránka kari
Postup Jitrnicová smaženice recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a jablka očistíme a nakrájíme na jemno. Jitrnice vymačkáme. Do hrníčku rozklepneme vejce a rozkvedláme. Sýr nastrouháme.
Na sádlo dáme cibuli a jablka. Necháme smažit, dokud nezačnou lehce růžovět. Potom přidáme vymačkané jitrnice, posypeme majoránkou a kořením kari.
Pečeme asi 10 minut, zalijeme rozkvedlanými vejci, které osolíme, zasypeme nastrouhaným sýrem a necháme chvíli zapéci.
Jitrnicovou smaženici podáváme s chlebem.