Jitrnicová smaženice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 ks vejce
2 ks jablko
sádlo
4 ks jitrnice
2 ks menší cibule
20 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
majoránka
kari
Postup Jitrnicová smaženice recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a jablka očistíme a nakrájíme na jemno. Jitrnice vymačkáme. Do hrníčku rozklepneme vejce a rozkvedláme. Sýr nastrouháme.
Na sádlo dáme cibuli a jablka. Necháme smažit, dokud nezačnou lehce růžovět. Potom přidáme vymačkané jitrnice, posypeme majoránkou a kořením kari.
Pečeme asi 10 minut, zalijeme rozkvedlanými vejci, které osolíme, zasypeme nastrouhaným sýrem a necháme chvíli zapéci.
Jitrnicovou smaženici podáváme s chlebem.