Jitrnicová smaženice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks jablko
sádlo
4 ks jitrnice
2 ks menší cibule
20 dkg tvrdý sýr
podle chuti
sůl
majoránka
kari

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a jablka očistíme a nakrájíme na jemno. Jitrnice vymačkáme. Do hrníčku rozklepneme vejce a rozkvedláme. Sýr nastrouháme.

  2. Na sádlo dáme cibuli a jablka. Necháme smažit, dokud nezačnou lehce růžovět. Potom přidáme vymačkané jitrnice, posypeme majoránkou a kořením kari.

  3. Pečeme asi 10 minut, zalijeme rozkvedlanými vejci, které osolíme, zasypeme nastrouhaným sýrem a necháme chvíli zapéci.

  4. Jitrnicovou smaženici podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!