Jihočeské vylepšené zelňáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kg hladká mouka
300 g vepřové sádlo
1 kg kysané zelí
250 g vepřové škvarky
podle chuti
sůl
vegeta
200 g sýr
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku. Přidáme vymačkané zelí, které je možno i přesekat na drobno. Sýr nastrouháme. Sádlo rozehřejeme.

  2. Do mouky k zelí přidáme vejce, nasekané škvarky a podle chuti sůl a vegetu. Přidáme kmín, sýr a nakonec zalijeme vlažným sádlem. Vše smícháme ve vláčné těsto, které necháme v ledničce asi 1 hodinu odpočinout.

  3. Pak vyválíme plát silný asi půl cm, nakrájíme na čtverce a klademe je na pečicí plech. Jihočeské vylepšené zelňáky pečeme při teplotě 150 °C dozlatova. Pak je přendáme a necháme vychladnout.

  4. Jihočeské vylepšené zelňáky jíme, jak je máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!