Jihočeská povidla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg jablko
2 kg švestky
2 kg cukr krupice
2 kg hrušky
100 ml vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré ovoce omyjeme a osušíme. Švestky vypeckujeme, jablka i hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Všechno ovoce umeleme na masovém mlýnku.

  2. Ovocné pyré smícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet.

  3. Druhý den za stálého míchání pyré vaříme 20 - 30 minut do zhoustnutí. Pak přidáme cukr a ještě 5 minut povaříme.

  4. Horká povidla naplníme do nahřátých skleniček a dobře uzavřeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Nesterilujeme!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!