Jihočeská kulajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - cukr
- - sůl
- - máslo
- - ocet
2 ks brambory
- - kmín
1 l voda
- - mouka hladká
100 g smetana kysaná
- - pepř mletý
250 g houby čerstvé

Postup přípravy receptu

  1. Z jedné lžíce másla a mouky připravíme s světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozmícháme, přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Nakrájené houby osmahneme na másle a dusíme dopoloměkka. Přidáme je do polévky a ještě chvíli povaříme. Polévku zjemníme smetanou a už ji jen prohřejeme, nevaříme! Nakonec polévku dochutíme trochou nakrájeného kopru, octem a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!