Jemný punč z bílého vína recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

300 ml rum
1 hrst rozinky
100-150 ml voda
3 ks badyán
300 g cukr krystal
1 l bílé víno
1 hrst sušené švestky
1 ks celá skořice
1 konzerva koktejlové ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Švestky a rozinky nakrájíme nadrobno

  2. Vodu s cukrem a kořením uvedeme do varu. Přidáme rozinky i švestky a nalijeme celý obsah konzervy. Opět uvedeme do varu a pak vypneme

  3. Přelijeme do velkého skleněného džbánu, přilijeme víno i rum a promícháme

  4. Jemný punč z bílého vína ihned podáváme ve sklenicích z varného skla a dlouhou lžící na ovoce. Punč ovšem můžeme nechat vychladnout a podávat studený. Koření před podáváním vyndáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!