Jemný moučník s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
160 g máslo
2 lžíce rum
300 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
mandlové plátky
na potření
6-8 lžic meruňková zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Do pěny utřeme cukr s vejci, vanilkovým cukrem, rumem a špetkou soli. Vmícháme vlažné rozpuštěné máslo a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Těsto hladce rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Moučník pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

  3. Ještě teplý jemný moučník přeneseme i s papírem na vál. Potřeme teplou rozvařenou marmeládou, necháme trochu vychladnout, moučník rozpůlíme a jednu půlku dáme na druhou. Tak máme vrstvu marmelády navrchu i uprostřed. Posypeme plátky mandlí.

  4. Jemný moučník s mandlemi nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!