Jemný kávový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g mandlové lupínky
5 lžic kávový likér
zrnka kávy
těsto
sůl
8 ks vejce
100 g máslo
150 g mouka hladká
250 g cukr moučka
krém
3 kelímky šlehačka
40 g cukr moučka
3 lžíce instantní káva

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 175 °C a připravíme dortovou formu, jejíž dno potřeme tukem a zaprášíme hrubou moukou.

  2. Máslo si rozehřejeme a necháme zchladnout. Cukr, sůl a vejce vyšleháme v horké vodní lázni až do zhoustnutí. Přendáme do studené vodní lázně a šleháme do zchladnutí. Postupně lehce vmícháme prosátou mouku a nakonec máslo.

  3. Těsto nalijeme do formy a asi 50 minut pečeme. Z formy vyndaváme až po vychladnutí.

  4. Korpus podélně rozřízneme a potřeme kávovým likérem. Z cukru, kávy a šlehačky vyšleháme tuhou šlehačku. Dort jí nejen naplníme, ale také potřeme po stranách a nahoře dle fantazie nazdobíme. Mandlovými lístky zdobíme obvod a střed dortu. Při zdobení využijeme i celá kávová zrníčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!