Jemný kávový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g mandlové lupínky 5 lžic kávový likér zrnka kávy těsto sůl 8 ks vejce 100 g máslo 150 g mouka hladká 250 g cukr moučka krém 3 kelímky šlehačka 40 g cukr moučka 3 lžíce instantní káva
Postup Jemný kávový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 175 °C a připravíme dortovou formu, jejíž dno potřeme tukem a zaprášíme hrubou moukou.
Máslo si rozehřejeme a necháme zchladnout. Cukr, sůl a vejce vyšleháme v horké vodní lázni až do zhoustnutí. Přendáme do studené vodní lázně a šleháme do zchladnutí. Postupně lehce vmícháme prosátou mouku a nakonec máslo.
Těsto nalijeme do formy a asi 50 minut pečeme. Z formy vyndaváme až po vychladnutí.
Korpus podélně rozřízneme a potřeme kávovým likérem. Z cukru, kávy a šlehačky vyšleháme tuhou šlehačku. Dort jí nejen naplníme, ale také potřeme po stranách a nahoře dle fantazie nazdobíme. Mandlovými lístky zdobíme obvod a střed dortu. Při zdobení využijeme i celá kávová zrníčka.