Jemný hrnkový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0 hrnků olej
4 hrnky vejce
1 hrnek mléko
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
zavařenina
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s vanilkový cukrem a hrnkem cukru. Přidáme 3/4 hrnku oleje, hrnek mléka a 2,5 hrnku polohrubé mouky. Vše vyšleháme a nakonec vmícháme prášek do pečiva.

  2. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto lze použit i na bábovku. Buchtu upečeme v předehřáté troubě. Vrch buchty můžeme potřít zavařeninou.

  3. Jemný hrnkový moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník třeba ke kávě. Z těsta můžeme připravit klasický koláč i bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!