Rychlý hruškový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1/2 hrnečku máslo
1/2 hrnku máslo
1 lžička skořice
1 kostka tvaroh
1 lžíce med
5 - 6 ks hrušky
1 lžička cukr moučka
1 hrnek cukr moučka
1 hrnek zakysaná smetana
2 hrnky polohrubá mouka
1/2 balíčku kypřící prášek
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěného másla, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto

  2. V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěného másla a jednou polévkovou lžící medu

  3. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky

  4. Vymažeme remosku zbylým máslem, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice

  5. V mírně vyhřáté remosce zapékáme 25 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!