Jemně pikantní grilovaná kuřecí stehna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks kuřecí stehno
1 ks dýně hokaido
marináda
grilovací koření
olivový olej
podle chuti
sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, pokapeme olivovým olejem, který rozetřeme po obou stranách. Posypeme grilovacím kořením a necháme v lednici asi hodinu odležet. Rozkrojíme menší dýni hokaido, lžící vybereme vnitřek a nakrájíme asi na 0,5 cm proužky. Taktéž pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením a necháme odležet.

  2. Rozpálíme si grilovací pánev, olej nedáváme. Na pánev vložíme dýni a stehna kůží dolů, společně asi 5 minut grilujeme. Před otočením pokapeme horní stranu stehen sladkou chilli omáčkou a otočíme, taktéž dýni. Grilujeme dozlatova. Stranu s kůží také pokapeme sladkou chilli omáčkou a otočíme. Grilujeme dozlatova. Pokud se nám zdá dýně málo propečená, necháme ji na pánvi o něco déle.

  3. Jemně pikantní grilovaná kuřecí stehna s dýní podáváme s bramborem či jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!