Jemné lasagne s lososem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 ks cibule
300 g losos
omáčka
sůl
100 g máslo
1 l mléko
100 g hladká mouka
muškátový oříšek
podle chuti
sůl
strouhaný parmazán
podle potřeby
máslo
těsto
3 ks vejce (L)
300 g mouka 00

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto na lasagne. Mouku sypeme "na fontánu" na vál, doprostřed rozklepneme vejce. Vejce ve středu pomalu rozkvedláme vidličkou a pomalu přimícháváme mouku. Lasagne můžeme osolit, já osobně je osolím až u vaření. Těsto zpracujeme opravdu důkladně, musí být hladké, ale ne tvrdé. Z těsta vytvoříme kouli a necháme 15 minut odpočinout. Z těsta na lasagne nejlépe strojkem vytvoříme plátky velké z každé strany 10 cm a pokládáme je na čisté plátno či utěrku.

  2. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme lososa nakrájeného na kostičky. Restujeme asi 10 minut.

  3. Bešamel si připravíme z másla, horkého mléka a nastrouhaného muškátového oříšku. Do bešamelové omáčky přidáme orestovaného lososa a promícháme.

  4. Lasagne vaříme ve vroucí osolené vodě minutku, poté propláchneme studenou vodou.

  5. Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem. Na dno položíme plátky lasagní, pokryjeme bešamelem s lososem a opět přikryjeme lasagnemi. Pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední lasagne pokryjeme bešamelem s lososem a posypeme nastrouhaným parmazánem.

  6. Jemné lasagne s lososem pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!