Jemné lasagne s lososem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 ks cibule 300 g losos omáčka sůl 100 g máslo 1 l mléko 100 g hladká mouka muškátový oříšek podle chuti sůl strouhaný parmazán podle potřeby máslo těsto 3 ks vejce (L) 300 g mouka 00
Postup Jemné lasagne s lososem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si těsto na lasagne. Mouku sypeme "na fontánu" na vál, doprostřed rozklepneme vejce. Vejce ve středu pomalu rozkvedláme vidličkou a pomalu přimícháváme mouku. Lasagne můžeme osolit, já osobně je osolím až u vaření. Těsto zpracujeme opravdu důkladně, musí být hladké, ale ne tvrdé. Z těsta vytvoříme kouli a necháme 15 minut odpočinout. Z těsta na lasagne nejlépe strojkem vytvoříme plátky velké z každé strany 10 cm a pokládáme je na čisté plátno či utěrku.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme lososa nakrájeného na kostičky. Restujeme asi 10 minut.
Bešamel si připravíme z másla, horkého mléka a nastrouhaného muškátového oříšku. Do bešamelové omáčky přidáme orestovaného lososa a promícháme.
Lasagne vaříme ve vroucí osolené vodě minutku, poté propláchneme studenou vodou.
Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem. Na dno položíme plátky lasagní, pokryjeme bešamelem s lososem a opět přikryjeme lasagnemi. Pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední lasagne pokryjeme bešamelem s lososem a posypeme nastrouhaným parmazánem.
Jemné lasagne s lososem pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Podáváme jako hlavní chod.