Jemná tvarohová vánočka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce rum 80 g rozinky těsto 2 ks vejce 150 g máslo 150 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 500 g hladká mouka 250 g měkký tvaroh 2 ks kypřící prášek do pečiva podle potřeby mléko hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání na ozdobu cukr moučka
Postup Jemná tvarohová vánočka recept
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo ušleháme s cukrem moučka do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce a vmícháme vanilkový cukr, tvaroh a mouku prosátou s prášky do pečiva. Do těsta zapracujeme rozinky, které jsme si předem naložili v rumu. Těsto podle potřeby rozředíme vlažným mlékem a rozetřeme ho do formy na vánočku (nebo jiné formy) důkladně vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.
Vánočku vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut.
Hotovou vánočku necháme zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
Jemnou tvarohovou vánočku před podáváním posypeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme.