Jemná tvarohová vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce rum
80 g rozinky
těsto
2 ks vejce
150 g máslo
150 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
500 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
2 ks kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
mléko
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo ušleháme s cukrem moučka do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce a vmícháme vanilkový cukr, tvaroh a mouku prosátou s prášky do pečiva. Do těsta zapracujeme rozinky, které jsme si předem naložili v rumu. Těsto podle potřeby rozředíme vlažným mlékem a rozetřeme ho do formy na vánočku (nebo jiné formy) důkladně vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.

  2. Vánočku vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut.

  3. Hotovou vánočku necháme zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

  4. Jemnou tvarohovou vánočku před podáváním posypeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!