Jemná smetanová bábovka s nugátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
6 ks vejce
280 g máslo
250 g smetana
1 balíček prášek do pečiva
280 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g nugát
360 g polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Šleháme elektrickým šlehačem a za stálého míchání přidáme žloutky. Jakmile máme žloutky dobře prošlehané, přidáváme pomalu smetanu.

  2. Bílky našleháme se špetkou soli v pevný sníh. Polovinu sněhu po lžících přidáváme do žloutkové směsi. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a opět za stálého míchání přisypáváme do těsta. Nakonec přidáme zbytek sněhu.

  3. Polovinu bábovky nalijeme do připravené formy a posypeme nugátem nebo nastrouhanou čokoládou. Nalijeme zbytek těsta.

  4. Jemnou smetanovou bábovku s nugátem pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Upečenou bábovku necháme vychladnout.

  5. Jemnou smetanovou bábovku s nugátem poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme vychutnávat. Chutná skvěle ke kávě, capuccinu a jiným kávovým nápojům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!