Jemná šlehaná bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
6 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
2 lžičky citronová kůra
240 g polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva
Postup Jemná šlehaná bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky utřeme s cukrem do zhoustnutí, pomalu přimícháváme mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec našlehané bílky.
Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Jemnou šlehanou bábovku pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda se na ni těsto nelepí.
Jemnou šlehanou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme ji z formy a polijeme čokoládovou polevou, kterou necháme zatuhnout.
Jemnou šlehanou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme ke kávě.