Jemná pomazánka z pečené dýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
200 g ricotta
2 lžíce olivový olej
300 g dýně hokaido
podle chuti
sůl
sójová omáčka
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme z ní měkký střed se semínky a nakrájíme na dílky. Dýni poklademe na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, pokapeme olejem a dáme péct do silně vyhřáté trouby asi na 20 minut. Poté dýni necháme zchladnout. Česnek oloupeme.

  2. Do mísy vsypeme dýni, česnek, ricottu a olivový olej. Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Na závěr zašleháme ještě trochu soli (podle chuti) a kvalitní sojové omáčky (lze vynechat). Pomazánku z pečené dýně doplníme nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka apod.).

  3. Jemnou pomazánku z pečené dýně podáváme nejlépe na opečených toastech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!