Jemná polévka z vloček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 dkg máslo
petrželka
1 ks žloutek
125 ml smetana
1 l voda
2 ks houska
10 dkg zelenina
10 dkg ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu v různém poměru si očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Do nádoby nalijeme vodu, přidáme zeleninu, osolíme a povaříme. Do kastrůlku dáme připravené ovesné vločky, máslo, osolíme, podlijeme trochou vody a doměkka uvaříme. Pak vločky prolisujeme, podlijeme zeleninovým vývarem a ještě trochu povaříme. Polévku z vloček odstavíme, zjemníme rozkvedlaným žloutkem ve smetaně a přidáme jemně rozsekanou petrželku.

  3. Do polévky použijeme na kostičky nakrájenou housku osmaženou na másle. Hotovou jemnou polévku z vloček podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!