Jemná paštika z kuřecích jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 stroužek česnek
300 g máslo
150 g cibule
500 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
rozmarýn
mletý černý pepř
redukce
50 g máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra opláchneme a zbavíme blan. Česnek a cibuli oloupeme, česnek rozdrtíme nožem a cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. V kastrolu přivedeme do varu 300 g másla, přidáme česnek, cibuli a rozmarýn.

  3. Přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut nezakrytě a často mícháme.

  4. Po uvaření dáme do vyšší nádoby a mixérem směs rozmixujeme, ke konci přidáme 50 g studeného másla a rozmixujeme na jemno. Játrovou paštiku nakonec vychladíme.

  5. Paštiku z kuřecích jater podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!