Jemná koprová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
6 ks brambory
podle chuti
cukr
sůl
ocet
omáčka
300 ml vývar
150 ml mléko
1 svazeček čerstvý kopr
250 ml smetana 40%
podle potřeby
1 lžíce máslo
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do slané vody.

  2. Přebraný kopr nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  3. Do hrnce vložíme máslo, když se rozpustí, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Při míchání přiléváme vývar, mléko a necháme vařit. Do omáčky vložíme nasekaný kopr a nalijeme smetanu. Omáčku krátce provaříme, dochutíme solí, cukrem a octem.

  4. Jemnou koprovou omáčku podáváme s brambory a rozpůleným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!