Jemná dýňová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
2 ks mrkev
1 ks petržel
na ozdobu
1 snítka petrželka
podle potřeby
0 ks celer
0-1 kg dýně
podle chuti
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na velké kusy. Zeleninu není třeba krájet nadrobno, protože nakonec polévku rozmixujeme.

  2. Nejprve v papiňáku rozehřejeme máslo. Na másle necháme zesklovatět cibuli, zároveň přidáme mrkev, která pustí barvu. Za chvíli přidáme ostatní zeleninu. Vše zprudka osmahneme a zalijeme vodou. Okořeníme polévkovým kořením či jiným. Dýňovou polévku vaříme v papiňáku 5 minut. Pak ji vypneme a necháme dojít. Nakonec polévku rozmixujeme.

  3. Jemnou dýňovou polévku nalijeme do talířů či misek a zdobíme čerstvou či mraženou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!