Jemná dýňová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks cibule 2 ks mrkev 1 ks petržel na ozdobu 1 snítka petrželka podle potřeby 0 ks celer 0-1 kg dýně podle chuti polévkové koření
Postup Jemná dýňová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na velké kusy. Zeleninu není třeba krájet nadrobno, protože nakonec polévku rozmixujeme.
Nejprve v papiňáku rozehřejeme máslo. Na másle necháme zesklovatět cibuli, zároveň přidáme mrkev, která pustí barvu. Za chvíli přidáme ostatní zeleninu. Vše zprudka osmahneme a zalijeme vodou. Okořeníme polévkovým kořením či jiným. Dýňovou polévku vaříme v papiňáku 5 minut. Pak ji vypneme a necháme dojít. Nakonec polévku rozmixujeme.
Jemnou dýňovou polévku nalijeme do talířů či misek a zdobíme čerstvou či mraženou petrželkou.