Jemná čokoládová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
5 ks vejce
300 g máslo
50 g čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
2 lžíce salko
2 lžíce salko
370 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
1 balíček skořicový cukr
olej na vymazání
100 g jemná kakaová čokoláda
Postup Jemná čokoládová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nalámeme na kousky a s 50 g másla rozpustíme v mikrovlnce
Kostku změklého másla, cukr, skořicový cukr a salko ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Potom do krému postupně jedno po druhém přidáváme vejce. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva
Těstem naplníme olejem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Upečenou bábovku necháme chvilku vychladnout ve formě a pak ji opatrně vyklopíme
Jemnou čokoládovou bábovku polijeme rozehřátou čokoládou a před podáváním necháme zcela vychladnout.