Jemná buchta z kondenzovaného mléka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 40 g cukr 2 ks vejce 120 g máslo 0 balíčků vanilkový cukr 120 g hladká mouka 125 ml kondenzované mléko 0 balíčků kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu 1 hrst mandlové lupínky poleva 1 balíček čokoládová poleva
Postup Jemná buchta z kondenzovaného mléka recept
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme hladkou mouku, špetku soli a kypřicí prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme máslo nebo tuk na pečení s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi másla zašleháme kondenzované mléko a potom přimícháváme po částech směs mouky s kypřícím práškem a špetkou soli. Nakonec postupně zamícháme jedno vejce po druhém.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Já používám formu na biskupský chlebíček. Buchtu pečeme asi 40 - 45 minut v troubě při 170 °C.
Vrch buchty po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.
Jemnou buchtu z kondenzovaného mléka nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.