Jemná buchta z kondenzovaného mléka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g cukr
2 ks vejce
120 g máslo
0 balíčků vanilkový cukr
120 g hladká mouka
125 ml kondenzované mléko
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
1 hrst mandlové lupínky
poleva
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme hladkou mouku, špetku soli a kypřicí prášek do pečiva. V druhé míse vyšleháme máslo nebo tuk na pečení s cukrem a vanilkovým cukrem. Do směsi másla zašleháme kondenzované mléko a potom přimícháváme po částech směs mouky s kypřícím práškem a špetkou soli. Nakonec postupně zamícháme jedno vejce po druhém.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Já používám formu na biskupský chlebíček. Buchtu pečeme asi 40 - 45 minut v troubě při 170 °C.

  3. Vrch buchty po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme mandlovými lupínky.

  4. Jemnou buchtu z kondenzovaného mléka nakrájíme a podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!