Jemná buchta s majonézou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 1 kelímek majonéza 8 lžic voda 25 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 40 dkg polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček kypřící prášek do pečiva strouhanka na vysypání podle chuti ovoce
Postup Jemná buchta s majonézou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce spolu s vanilkovým cukrem a cukrem moučka ušleháme. Potom přidáme 8 polévkových lžic vody, majonézu, polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva. Vše zpracujeme dohromady v hladké těsto.
Těsto nalijeme do pekáče, který jsme si vytřeli tukem a vysypali strouhankou. Můžeme, ale nemusíme, přidat jakékoliv ovoce. Já mám vyzkoušené, že s meruňkami je buchta s majonézou nejlepší.
Pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě při 195 °C.
Jemnou buchtu s majonézou po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.