Jemná buchta s majonézou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
1 kelímek majonéza
8 lžic voda
25 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
40 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
strouhanka na vysypání
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce spolu s vanilkovým cukrem a cukrem moučka ušleháme. Potom přidáme 8 polévkových lžic vody, majonézu, polohrubou mouku a kypřící prášek do pečiva. Vše zpracujeme dohromady v hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme do pekáče, který jsme si vytřeli tukem a vysypali strouhankou. Můžeme, ale nemusíme, přidat jakékoliv ovoce. Já mám vyzkoušené, že s meruňkami je buchta s majonézou nejlepší.

  3. Pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě při 195 °C.

  4. Jemnou buchtu s majonézou po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!