Jemná bublanina s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50-75 g cukr
50 ml olej
2 ks vejce
30 dl mléko
150 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
jahody
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a vejce ušleháme, přidáme mléko s olejem, přimícháme hladkou mouku a prášek do pečiva.

  2. Těsto vylijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný strouhankou nebo moukou. Do těsta vložíme omyté jahody. Ovoce můžeme zvolit libovolně sami.

  3. Bublaninu pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě.

  4. Jemnou bublaninu s jahodami ozdobíme podle fantazie a podáváme jako vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!